Help wat moet ik aan naar een fotoshoot?


Ik weet als geen ander dat het uitzoeken van de juiste outfit soms lastig kan zijn. Daarom zal ik jullie helpen. Soms zijn er combinaties die heel goed werken, soms niet. Het is moeilijk om precies aan te wijzen waarom. Daarom hier een kleine aanwijzing in de goede richting...


Complementeer!

De sleutel tot mooie samenhangende foto's zijn kleuren die elkaar complementeren. Draag niet allemaal dezelfde kleur, maar kies voor verschillende neutralen of tinten van dezelfde kleur. Je wilt graag outfits die elkaar versterken, geen kopieën van elkaar. 


Ik raad sterk aan om neutrale kleuren te kiezen. En met neutraal bedoel ik niet uitsluitend wit, beige of grijs. Elke kleur van de regenboog heeft een neutrale versie of een subtielere variant. 


Patroontjes kunnen lastig zijn

Je hoeft patroontjes echt niet helemaal te vermijden, maar, om het simpel te zeggen, gebruik ze wel met mate. Probeer geen hele drukke afleidende prints te dragen, en wees ook voorzichtig met het combineren van verschillende patroontjes. 


Hou ook de locatie van de shoot in je achterhoofd. Draag bijvoorbeeld geen bloemenprints als we tussen de bloemen gaan schieten. Je wilt geen onderdeel worden van de achtergrond, maar juist eruit springen!


Verschillende texturen daarentegen kunnen juist veel toevoegen aan een outfit. Linnen, nepbont, franjes, en ruwe denim zijn daarom allemaal van harte welkom.


Kies comfort boven stijl

Om echt die echte oprechte momenten te kunnen vastleggen, waar je interactie hebt met je geliefde(n), moeten jullie je op je gemak voelen. Want geloof me, je ziet het terug in je gezicht als die ene veel te strakke broek in je buik snijd.


Denk beweging

Een fotosessie met mij is niet alleen maar stilzitten. Denk eerder aan een goede workout met veel rondrennen en dansen. Je wil niet dat halverwege een sessie een bh-bandje afzakt of je knoop knapt. Kies dus voor kleding die je tussendoor niet hoeft recht te trekken. Ik kan aanbevelen om kleding te kiezen die je al hebt en dus kent.


Hou het weer in je achterhoofd

Het weer in Nederland kan verraderlijk zijn. Zo is het zonnig, en zo ineens waait er een fris windje. Of andersom. Alles kan hier. Dus zorg dat je hierop gekleed bent. Bij twijfel: Laagjes


Wat kan je beter vermijden?

Niet allemaal dezelfde kleur, niet te heftig afleidende printjes, en geen kleding die totaal niet past bij de shootlocatie. Dooddoeners zijn iedereen in spijkerbroek en witte top of allemaal in een tint blauw. Voor je eigen, en mijn gezondheid, doe dit niet!


Blijf trouw aan jezelf


Uiteindelijk is het allerbelangrijkste van de shoot dat ik jullie vastleg zoals jullie zijn. De belangrijkste accessoire hiervoor is comfort, zodat jullie mooi en zelfverzekerd kunnen stralen op de foto's.

En hoewel ik eerder aanraadde om kleding te kiezen die je al hebt en waarmee je bekend bent, kan nieuwe kleding soms juist voor die confidence boost zorgen. 


Maak jullie foto's uniek!

Wanneer je iets meeneemt naar de shoot wat echt bij jullie past worden de foto's nog persoonlijker. Daarom mag alles mee, vooral: Honden/guitaren/een hoed/jullie favoriete snack/champagne/of wat dan ook wat daadwerkelijk staat voor wie jullie zijn.