Help wat moet ik aan?


Je hebt een fotoshoot geboekt en de geplande datum komt steeds dichterbij. Stress!! Want wat trek ik aan? En hoe doe ik mijn make-up? Het wordt een combinatie die je altijd terug zult zien op die foto's, dus je wilt er zeker op je allerbest uitzien. Druk ga je door je kledingkast en alle opties leg je op bed. Maar help, twijfel twijfel, wat komt nu het mooiste uit op de foto?


Ik zal je helpen!


Stap 1: Maak je niet al te druk, het gaat immers niet alleen om de kleding. Je komt niet voor een fashionshoot, maar voor een lifestylesessie. Het gaat om jullie emoties, het plezier samen en de mooie herinneringen voor later. Daarnaast: over 20 jaar is alles wat je nu aan hebt waarschijnlijk toch weer uit de mode en snap je sowieso bij het terugkijken niet meer waarom je dit ooit koos ;-)


Stap 2: Kies kleding die bij jou als persoon past. Vaak zijn je favoriete jurkje of bloesje al helemaal prima, want dat zijn de items waarin jij je het fijnst voelt en dus ook het zelfverzekerdst mee op de foto staat.


Stap 3: Probeer drukke printjes en teksten op shirts te vermijden. Tenzij jij altijd in panterprint loopt en niemand je zonder kent, gaan drukke patroontjes en teksten afleiden van jou als persoon. Rustige egale kleding is dus de way to go. Door middel van laagjes creëer je daarbij een speelse look. En eventueel kan je dan tijdens de shoot nog wat uittrekken voor wat verschillende foto's.


Stap 4: Ga je met meerdere mensen tegelijk op de foto probeer dan jullie kleuren op elkaar af te stemmen. Daarmee bedoel ik niet dat jullie allemaal dezelfde kleur aan moeten, maar kies wel een kleurenpallet dat bij elkaar past. De een in rood en de ander in knalblauw gaat niet matchen. Allemaal in verschillende pastelkleurtjes, wittinten of natuurtinten matcht wel goed.


Stap 5: Als je make-up op doet, kies dan niet voor al te glimmende foundation en oogschaduw. Het licht buiten kan dan voor vervelende vertekeningen in je gezicht zorgen. Matte en rustige kleuren staan iedereen goed.


Stap 6: Geniet! We gaan super veel plezier maken en prachtige foto's schieten. Het mooi aankleden en opmaken is onderdeel van de voorpret. Dus geniet er van, want het is voorbij voor je het weet. Gelukkig hebben we dan de foto's nog!


En twijfel je na deze tips alsnog? Vraag het dan aan de fotograaf! Stuur rustig een foto van je keuzes en laat de fotograaf je helpen, die weet namelijk heel goed hoe alles op de foto's gaat uitkomen.