Een lijst met een aantal van de mooiste trouwlocaties in Nederland.


Gaan jullie trouwen, maar weten jullie niet goed wat er allemaal mogelijk is qua trouwlocaties? In de lijst hieronder neem ik jullie mee langs een aantal van de mooiste locaties die ik in mijn jaren als bruidsfotograaf voorbij heb zien komen. Wie weet zit jullie perfecte locatie hier wel tussen!

1. Trouwen op de heide


Zijn jullie ook elk jaar zo verliefd in augustus op de bloeiende heide? Er is toch niets mooier als die prachtige paarse zee als achtergrond voor jullie bruiloft? Bij De Mof in Leusden kan het! Voor de ceremonie kunnen jullie dan prachtige foto's maken tussen de heide. Ondertussen wordt de ceremonie locatie voor jullie opgebouwd en sfeervol aangekleed. De gasten worden ook nog eens met een gezellig treintje vanaf de receptie locatie naar de ceremonie gereden.

Een bruidspaar houd elkaars hand vast terwijl zij luisteren naar de mooie woorden van de ambtenaar.

2. Trouwen in een oud klooster


Hebben jullie een voorliefde voor glas in lood, kroonluchters en oude gebouwen? Dan is De Mariënhof in Amersfoort echt iets voor jullie! Een prachtig 500 jaar oud stadsklooster met sprookjesachtige kloostertuinen, romantische binnenplaats en 10 meter hoge trouwzaal. Vanaf de ceremonie tot het feest, alles kan hier op één locatie georganiseerd worden. Vooraf kunnen jullie prachtige trouwfoto's in de sfeervolle historische binnenstad van Amersfoort maken. Wat wil je nog meer?

Een bruidspaar omarmt elkaar na de ceremonie in de 10 meter hoge trouwzaal van De Mariënhof.

3. Trouwen bij een oude molen


Klinkt een sfeervolle buitenbruiloft tussen de graanvelden en naast een oude molen jullie als muziek in de oren? Dan moet je bij Aan de Meule in Beek zijn. Dit pareltje ligt verborgen in het glooiende Limburgse landschap, wat zich natuurlijk gelijk goed leent voor prachtige foto's van jullie samen. De locatie is van alle gemakken voorzien en heeft zelfs een geweldige speeltuin voor de kinderen met kabelbaan op eigen terrein.

De gasten zitten op hooibalen onder een tent te kijken naar de ceremonie bij Aan de Meule.

4. Trouwen op een hoeve


Houden jullie van het boerenleven en willen jullie alles gewoon lekker op je gemakje kunnen doen? Dan ben je bij Hoeve Sparrendam in Hoevelaken aan het goede adres. Met zowel de mogelijkheid om buiten op het gras tussen de boeren landerijen te trouwen, als binnen in een prachtige burcht zijn jullie van alle gemakken voorzien. Zelfs dineren kan zowel buiten als binnen plaatsvinden op deze landelijk gelegen locatie.

Een bruidspaar zit in de schaduw van een boom op Hoeve Sparrendam terwijl de ambtenaar hun in het echt verbindt.

5. Trouwen tussen de duinen


Zijn jullie gek op de zee, het zand en de duinen, maar ben je bang dat je kapsel wegwaait als jullie op het strand trouwen? Kijk dan eens bij Restaurant Gestrand in Bloemendaal. In een volledig door glas omgeven zaal met uitzicht op de duinen geven jullie elkaar hier geheel in stijl het ja-woord. Natuurlijk vinden het diner en het feest in dezelfde prachtige ruimte plaats, welke door het personeel kundig en vlot wordt omgebouwd. Hoewel deze locatie alleen in het laagseizoen te boeken is, is dit zeker het aanraden waard!

De trouwzaal bij Restaurant Gestrand is prachtig versierd voor de ceremonie.

6. Trouwen tussen de bomen


Bij Hoeve Kindergoed in Ermelo is het mogelijk om tussen de bomen te trouwen. Perfect voor een warme zomerdag waar iedereen graag vertoeft in de schaduw die deze mooie buitenlocatie geeft. Ook voor de receptie, diner en feest ben je bij deze hoeve aan het juiste adres.

Het bruidspaar loopt trots tussen hun gasten door na hun ceremonie onder de bomen bij Hoeve Kindergoed.

7. Trouwen in Italiaanse sferen


Willen jullie trouwen met stijl? Zijn jullie gek op de Italiaanse sferen? Houden jullie van exclusiviteit en een beetje historie? Dan is Orangerie Elswout in Overveen de perfecte plek voor jullie. De mogelijkheden bij de Orangerie zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld eens na over trouwen op het gazon in het licht van de ondergaande zon om na het jawoord gelijk los te gaan met het feest in de Orangerie.

Het bruidspaar steekt triomfantelijk hun handen in de lucht na de ceremonie in de tuin van Orangerie Elswout.

8. Trouwen op een kinderboerderij


Hebben jullie kinderen en willen jullie graag een super relaxte bruiloft waarbij iedereen zich heerlijk kan vermaken? Dan is De Poelboerderij in Wormer een geweldige locatie voor jullie. De ceremonie vind plaats aan de zijkant van de boerderij in een prachtige bloementuin. Daarna kunnen er tijdens de receptie oud Hollande spelletjes gespeeld worden waarbij iedereen van jong tot oud zich heerlijk kan vermaken. Ook is er een grote waterspeelplaats van maar liefst 70 meter, heerlijk voor de warme dagen.

's avonds varen jullie zo samen met jullie gasten met bootjes naar de overkant van De Poel voor het feest bij De Hofjes.

Een bruid speelt vier op een rij met een van haar gasten bij De Poelboerderij in Wormer.

9. Trouwen in een oude hooischuur


Bij Het Wapen Van Zoetermeer kan je trouwen onder de overkapping van een oude hooischuur. Van huwelijksceremonie, receptie, misschien tussendoor een lunch of een borrel, diner tot aan een onvergetelijk feest met aansluitend een overnachting in een van de prachtige bruidssuites. Alles is mogelijk.

Een bruidspaar zit onder het dak van een oude hooischuur bij de trouwceremonie van Het Wapen Van Zoetermeer.

10. Trouwen op een bungalowpark


Houden jullie van het buitenleven, samen kamperen en de bloeiende heide? Dan is trouwen bij Vakantiepark Westerbergen in Echten de plek voor jullie. De ceremonie vindt plaats onder een mooie tent tussen de bloeiende heide. Daarna lopen jullie zo terug het vakantiepark op voor de receptie, diner en feest om daarna heerlijk in jullie eigen tentje, of, als jullie iets meer luxe willen, een voor jullie gereserveerde bungalow de huwelijksnacht door te brengen.

Een bruidspaar zit tussen de heide onder een witte tent tijdens hun ceremonie.

11. Trouwen in je eigen diy partytent


Zijn jullie echte Do It Yourself-ers? Hebben jullie ergens wat grond waar jullie zelf een paar partytenten kunnen neerzetten? Deze DIY wedding is echt perfect voor bruidsparen met een wat beperkter budget. Met de hulp van jullie vrienden en familie toveren jullie die partytenten gewoon om jullie eigen sfeervolle ceremonie locatie. Na het jawoord verbouwen jullie de boel een klein beetje en nu kan er gedineerd en gefeest worden. Ik heb als fotograaf zijnde weinig bruiloften meegemaakt die zo eigen waren als deze.

Een bruidspaar in hun eigen gestylde partytenten.

12. Trouwen in een vintage geheime kas


Zijn jullie echte vintage lovers en vinden jullie het geweldig om een locatie helemaal voor jezelf te hebben en dat ook nog eens bijna niemand anders van het bestaan van die locatie afweet? Dan is Finch Katwijk een perfecte plek voor jullie. De geheime kas van Simone is afgeladen met vintage spullen en kan omgebouwd worden tot ceremonielocatie, dinertafel en ruimte om jullie trouwfoto's te maken.

Een bruidspaar laat trots hun ringen zien in de geheime kas bij Finch Katwijk.

13. Trouwen aan het IJ


Houden jullie van de stad Amsterdam, maar willen jullie tegelijk een locatie op grote hoogte met uitzicht en uitkijk op het water? Dan is HoogtIJ Amsterdam voor jullie echt een pareltje. Bovenop een industrieel gebouw staat deze bijzondere kas met uitzicht op het IJ. De locatie is exclusief voor jullie bruiloft af te huren, en de gehele dag van aankleden tot feest kan op deze locatie georganiseerd worden.

Een bruidspaar leest elkaar geloften voor in de kas van HoogtIJ Amsterdam.

14. Trouwen in een kasteel


Is jullie liefde klassiek, of ben je enorm fan van Belle en het Beest, dan is trouwen in dit kasteel helemaal voor jullie weggelegd. bij Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn trouwen jullie als echte royals. Het feest begint al bij de lange oprijlaan met zicht op de fontein. Dit indrukwekkende kasteel ligt prachtig in het groen en ademt rust en ruimte. Binnen of buiten trouwen? Het kan hier allebei.

Een bruidspaar in de trouwzaal van Kasteel De Hooge Vuursche.