Lisa houd haar camera's vast.
Let’s get to know each other


Hoi! Ik ben Lisa Cunningham

Mijn opa gaf mij de liefde voor fotografie van kleins af aan mee. Altijd als we bij hem op bezoek waren liet hij de foto's zien die hij tijdens zijn reizen gemaakt had, en vertelde dan hoe hij er voor zorgde dat de foto's zo mooi werden. "Kijk Lisa" zei hij dan, wijzend op een kleine struik op de voorgrond van de foto "als je zo'n struikje onscherp in de hoek van de foto zet krijg je diepte in je foto's". En zo gaf hij mij elke keer weer tips over hoe je een foto interessant maakt, wat de regels van compositie zijn, en hoe je licht in je voordeel kan gebruiken.


Op mijn 13e verjaardag kreeg ik mijn eerste digitale camera met een whopping 3.1 Megapixels. Die camera werd onmiddellijk mijn nieuwe bestie, we waren onafscheidelijk! Geen dag ging voorbij of ik fotografeerde zo ongeveer alles wat ik tegen kwam. Ook met vriendinnen deed ik heuse modellenshoots.


Na de middelbare school twijfelde ik tussen de kunstacademie, de fotovakopleiding en een lerarenopleiding. Met het oog op toch liever een vast inkomen koos ik uiteindelijk met pijn in mijn hart voor het laatste. Toch maakte ik de lerarenopleiding nooit af en kwam ik via via in het notariaat terecht waarin ik 16 jaar gewerkt heb. Het fotograferen bleef ik uiteraard altijd ernaast doen en ik bleef altijd spijt houden van mijn keuze destijds.


Toen onze kinderen geboren werden ging ik pas echt los. Ik probeerde zelf newborn foto's te maken en legde elk stapje van ze vast op de gevoelige plaat. Toen ze wat ouder werden begonnen ze het, jammer genoeg voor mij, vervelend te vinden dat ik steeds met een camera achter ze aanliep. Het was uiteindelijk de aanleiding om voor mezelf te gaan onderzoeken of ik meer kon met mijn camera dan alleen mijn eigen leven vastleggen. Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg een bevriend gezin of ik hun een keer mocht meenemen voor een fotoshoot. Ik weet nog dat ik met hun door het bos liep en het letterlijk 'klikte' in mijn hoofd. Dit was wat ik écht geweldig vond.


Niet veel later stond ik bij de Kamer van Koophandel om mijzelf in te schrijven als Fotozoet met de grote droom om ooit fulltime fotograaf te worden. Inmiddels kan ik met trots zeggen dat ik mijn droom keihard heb waargemaakt. Niet alleen ben ik fulltime fotograaf, ik heb er zelfs meerdere awards mee gewonnen. Mijn opa heeft het helaas nooit mee mogen maken dat ik dit ben gaan doen, maar ik weet zeker dat hij daar ergens vanaf boven vol trots meekijkt.


En de toekomst? Die vul ik graag in met jullie! Jullie liefde, jullie levensverhaal, jullie mooiste momenten, vastgelegd met al mijn ervaring en manier van de wereld zien. Zodat jullie geen enkel moment meer zullen vergeten en jullie altijd kunnen terugkijken naar die waardevolle herinneringen.

Lieve woorden
.1
Yosta met haar gezin op de heide tijdens een familieshoot

Laatst een shoot gedaan bij Lisa van fotozoet. Een shoot waar ik me enorm op verheugde, maar waar mijn kind (2) totaal anders over dacht. Wij hadden de shoot: ”the love that binds us”. En ik kan je zeggen dat Lisa je erg op je gemak laat voelen. Daar waar mijn ergernis erg hoog lag door mijn kind, verzekerde ze mij ervan dat er echt wel mooie foto’s tussen zouden zitten. Ik ging enigszins teleurgesteld naar huis… in afwachting tot het resultaat. Die mocht ik al snel ontvangen! En in 1 woord…. WAUW!!

Yosta

.2
Maikel en Rianne tijdens hun first look

Wat een super leuke eerste foto’s! Heel leuk om al even een beetje te kunnen genieten van de plaatjes.
We hebben een heerlijke dag gehad!
Het was heel fijn om jou erbij te hebben zaterdag. Je was aanwezig op de juiste momenten, stuurde ons af en toe fijn en je wist je goed tussen de mensen te voegen zonder dat iemand daar erg in had.
Dankjewel voor alles!

Maikel en Rianne

.3
Stephanie met haar gezin tijdens een minishoot.

We kennen Lisa bijna 2,5 jaar en hebben al zeker zes keer een fotoshoot laten doen. We zijn altijd super blij met het resultaat. Lisa is heel erg vriendelijk en stelt onze jonge kinderen op hun gemak waardoor we ontspannen foto’s krijgen. Dikke aanrader!

Stephanie

.4
Cynthia met haar moeder tijdens de moederdag minishoot.

We hebben nu vier shoots gehad bij Lisa en we zijn elke keer weer tevreden. De foto's zijn elke keer prachtig. Ze is een lieve en rustige fotograaf. Ook de kinderen krijgt ze er elke keer weer mooi op wat toch een uitdaging is;)

Cynthia

.5
Jeroen en Iris tijdens hun loveshoot.

Lisa heeft de foto’s op onze bruiloft gemaakt en wat zijn deze onwijs mooi geworden! De preview kregen de dezelfde avond al per mail. Nu we op huwelijksreis zijn kunnen we lekker nagenieten met deze foto’s. Wij kunnen niet wachten op de rest!
Lisa was gezellig, lief en behulpzaam. Hierdoor voelde wij ons op ons gemak. We zouden ieder koppel aanraden om voor fotozoet te kiezen!

Jeroen en Iris

.6
Een portret van Annemieke.

Lisa is een zeer getalenteerde fotograaf! Ze heeft voor mij een branding shoot verzorgd. Ik ben over the moon met het resultaat. Ik kan Lisa aan iedereen aanbevelen. Ze is een fijne vrouw en levert kwaliteit.

Annemieke

.7
Trudy en Jurgen tijdens hun loveshoot.

Wij hadden een loveshoot cadeau gekregen van onze kinderen. Voor de locatie hadden we voor de lange Jan gekozen. Lisa heeft onze liefde boven op de toren prachtig vast weten te leggen! (ondanks dat het die dag -7 graden was). We voelden ons gelijk op ons gemak bij haar, superleuk dat zij ons cadeau tot een onvergetelijke herinnering heeft gemaakt.

Trudy en Jurgen

.8
Stan en Femke tijdens hun loveshoot op de bruiloft.

Lisa wat was jij geweldig! Alles was rustig met jou, geen stress. Eerste paar foto's die we gekregen hebben zijn we helemaal verliefd op! We zijn heel erg blij dat jij er was om onze mooie momenten vast te leggen.

Stan en Femke

.9
Jenneke met haar gezin tijdens hun minishoot op de heide.

Ik heb met mijn gezin een minishoot gedaan bij Lisa en de foto’s zijn ontzettend mooi geworden! Vooraf had ik een beetje twijfel omdat ik liever niet op de foto ga, maar wat ben ik blij dat we het wel gedaan hebben! Voor het eerst heb ik foto’s waarvan ik zelf vind dat ik er leuk op sta. En onze dreumes die het een beetje spannend vond, staat er ook prachtig op. Tijdens de shoot was het een rustige, ongedwongen sfeer wat de foto’s spontaan maakt en gewoon zoals wij zijn. Bedankt voor de mooie foto’s Lisa!

Jenneke

.10
Neline en Dave met hun Lily tijdens een fotoshoot in het bos.

Hele fijne shoot gehad met Lisa. Ze gaf fijne tips maar stond ook open voor onze ideeen.
Ze reageert snel en wilden ons ook achteraf helpen met een spoedfoto.
En toch wel het allerbelangrijkste, de foto's zijn prachtig. Stuk voor stuk waanzinnig mooie foto's!

Lisa, bedankt... wij komen zeker nog een keertje shooten!

Neline, Dave en Lily

.11
Floor en Jeffrey geven elkaar een kus tijdens de ceremonie.

Op 18 augustus zijn wij getrouwd en Lisa van Fotozoet was onze bruiloftsfotograaf. We hadden gekozen voor haar vanwege de sprekende kleuren op haar foto’s en de persoonlijke tint die in haar werk terugkomt. Ze heeft prachtige foto’s gemaakt van onze mooie dag en we zijn enorm tevreden. Dank je wel, Lisa, voor deze prachtige foto’s als herinnering aan onze mooie dag.

We kunnen Lisa dan ook echt aanraden aan iedereen die gaat trouwen en een goede fotograaf zoekt!

Floor en Jeffrey

.12
Magdalena poseert voor een foto tijdens de kerstminishoot.

Lisa makes you feel very comfortable when she takes pics of you and she is not only great at capturing the beauty of adults but also she is great with kids. She knows how to engage with them to keep them focused during shoot but also be very free and natural. So if you are looking for a very passionate photographer that can show true emotions, Lisa is your person.

Magdalena

.13
Sandra en Monique poseren voor een ondernemersportret.

Ik heb Lisa gevraagd om foto's te maken voor onze website. Wij hadden een personal branding shoot en Lisa had van te voren al gevraagd wat voor foto's wij zouden willen hebben. Lisa is erg prettig in de omgang, weet waar ze het over heeft en kan heel goed luisteren naar wat de opdracht inhoudt. Ook stond ze open voor feedback en verbeter punten maar die heb ik eigenlijk niet. Het is echt een natuur talent en mijn compagnon en ik zijn super blij met het eindresultaat.

Sandra